måndag 28 april 2008

Äntligen kan man njuta av våren

Nu är naturen underbar. Temperaturen är närmare 20 grader idag. Skönt.

Har idag planterat om tomater som borde varit omplanterade för längesedan. Men det blir nog bra till slut ändå. Dahliorna är också omplanterade. Liksom den blå gräsfibblan som jag sådde. Undrar hur den blir.

Har förgrott fyra olika sorters luktärtor. Francis Cupani fröna grodde allihopa. Unwins striped grodde 32 av 36 fast på påsen stog det att skulle vara 30 frö. Vit Royal 50 av 53 och röd royal 43 av 50. När man läser på på påsarna att det ska vara 70 eller 75 procents grobarhet är resultatet bra. Hoppas bara att alla småplantor växer bra.

Den här växten hittade jag härom dagen i rabatten.Den heter George.


Jag läste i Allt om trädgård om stenmurar. Då kom jag att tänka på den här stenhagen. Den lagd ovanligt slätt på den här sidan. Den andra sidan är inte lika slät. Stenhagen är lagd på 1600 eller 1700-talet.

Igen vet när eller vem som har lagt stenhagen. Det har funnits ett hus eller en stuga innanför stenhagen. Men vem såg den här ifrån kanske har det funnits en väg här.Hittade den här lilla blomman i rabatten idag. Vet inte vad det är. Men söt är den.Ha en fortsatt trevlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.