torsdag 26 november 2009

Snörets frossar helg slutar med "baksmälla"

Tack för alla trevliga kommentarer.
I helgen som var låg Snöret den mesta tiden i husses knä. Det var jätteskönt där för hon slapp tratten. Tratten ska vara på en vecka efter kasteringen. Men husses knä var underbart utan tratt.
Så här skönt var det att få klia sig bakom öronen. Men husse var inte bara snäll när det gällde tratten. Liten misse lindade husse runt lillklon och tiggde mat som om hon fått mat på flera dagar.
Husse var snäll och hällde upp hur mycket mat som helst hela helgen. Snöret åt och åt.
Givetvis kan man inte frossa hur länge som helst. Natten till måndag tog det slut. Kräkningarna började tidigt på morgonen. Dagen tillbringades i någon sort "dvala". Det enda som stannade kvar i magen var vatten och lite lite filmjölk.
På kvällen kom jag på att jag kunde ge henne vätskeersättning. Jag kokade vatten och blandade bl a i druvsocker och salt. Det blev som att ge Snört raketbränsle. Tala om att bli pigg på nolltid, eller kanske berodde det på att husse hade kommit hem.

Måndagen var inte rolig. Ingen lek orkades med. Men har man frossat så får man betala priset.
Den enda mat Snöret fick på måndags kvällen var filmjölk. Till de andra katternas fasa var filmjölk det enda som serverades den natten. Nog för att jag vaknar lätt och sover dåligt vanliga nätter men den här natten var speciell med alla protesterande katter som ville ha kattmat mitt i natten. Särkskilt gamle Nisse var upprörd.
På morgonen sedan var det ett gäng hungriga katter som mötte husse när han gick upp. Herrarna hade inte det bästa morgonhumöret efter en sådan natt. Säkert fick husse höra hur dum matte hade varit.


I morgon reser husse bort. Snöret har lagt sig på hans resväska, glöm mig inte husse.
Nu har Snöret äntligen sluppit tratten.


Återkommer till awarden jag har fått.

Nu måste jag sluta, sonen väntar på att bli hämtad.

Ha en bra dag!
Tack för att du tittade in och välkommen åter.


6 kommentarer:

 1. Dessa härliga katter ;) Och glupska är dom, äter tills det kommer upp igen.... Lustigt är att se, att de kan bli så låååånga när de sträcker på dig :) Det är så mysigt när de lägger sig i knät och skall bli kliade på magen :) Ha det gott därborta i skogen :)

  SvaraRadera
 2. Haha du skriver så roligt och precis så är dom de små liven:) Klart att hon passade på att bli bortskämd när det gick:)

  SvaraRadera
 3. Snöret kanske har bestämt sig för o följa med?
  Hoppas hon känner sig OK igen efter ingreppet o att du får sova lugnt om nätterna ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Jag har saknat dessa inlägg från katternas värld, de är underbara att läsa. Stackars små rara oskyldiga missar som har en så hemsk matte!!!!!!!

  SvaraRadera
 5. Vilket charmtroll lilla Snöret verkar vara. Älskar bilden på henne där hon ligger på rygg med tassarna bakom huvudet.

  Konstigt nog så påminner hon om min farfar, han låg på kökssoffan med händerna bakom huvudet och vilade maten.

  SvaraRadera
 6. Ja du de fyrbenta vännerna är underbara om det så är katt eller hund.
  Läste det där om hästen och bussen helt otroligt!!!
  Sov han som körde?
  Ha en skön kväll
  annika

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.