torsdag 24 december 2009

GOD JUL!!!!!

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!


Till sist några dagar ur en snöskottares dagbok.

9 December

Vi vaknade upp till en underbar matta av skinande vit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.

Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.


12 December

Solen har smält att vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. En jul utan snö skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att snart kommer det så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är trevlig. Jag är glad att han är vår granne.


14 December

Snö, underbara snö! Det kom 20 centimeter i natt. Temperaturen sjönk till minus 20 grader. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Det är livet!

Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det viset.


15 December

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis ifall strömmen skulle gå, men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.


16 December

Snöstorm morse. Halkade på isen när jag saltade uppfarten. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme.....Roligt....


17 December

Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.


20 December

Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm meter till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men de var upptagna med att spela hockey, sa de. Jag tror de ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men de var slut. De får kanske hem fler i mars. Jag tror de ljuger. Harry säger att jag måste skotta, annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning. Jag tror att Harry ljuger också!


22 December

Harry hade rätt i att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö i natt och det är så inihelvete kallt att den antagligen inte kommer att smälta förrän i augusti! Det tog 45 minuter att klä på mig och gå ut för att skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen var jag för trött för att skotta. Försökte anlita Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!


23 December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle julpynta huset i morse. Är hon helt slut i huvet eller? Varför sa hon inte det för en månad sedan? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror att hon ljuger!


24 December

15 cm. Snön har blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på gubben som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i honom och dra honom genom snön! Jag vet att det psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medan vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen.


25 December

God Jul. 50 cm till av förbannad jävla snö! Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogföraren stannande idag och frågade hur läget var. Jag slog den jäveln i huvudet med skyffeln....


26 December

Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla! Och allt var HENNES idé. Hon går mig på nerverna...


28 December

Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.


29 December

25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket, annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller?


30 December

Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på en miljon för att jag slog honom i skallen och kärringen har åkt till sin mamma....


31 December

Eldade upp hela jävla huset. Ingen mer snöskottning här!


8 Januari

Jag mår så bra. Jag älskar de här små pillren de ger mig, men varför är jag fastbunden i sängen?
Ur Gyllene Dassboken

Alla på Sveriges blötaste plats önskar er en trevlig, mysig och underbar jul!16 kommentarer:

 1. God jul!

  Visst blir det lite extra gott till missarna en dag som denna?

  Vi har varit ute på en härlig skogspromenad med våra raringar.

  SvaraRadera
 2. En riktigt god jul till dig! Och alla små och stora djur. Undrar vad de får för extra god mat idag? Vet att du tänker på dem!!! /Ruben

  SvaraRadera
 3. En mysig och fridfull jul önskar jag dig med god mat o många klappar:)/Monne

  SvaraRadera
 4. God jul till dej o alla djuren. /Mia

  SvaraRadera
 5. En riktigt god jul till dig och alla djuren från oss här.
  Kram

  SvaraRadera
 6. God fortsättning! Hoppas ni får en härlig fortsättning på julen!

  SvaraRadera
 7. Haha, ja här vräker snön ned så vem vet hur det slutar ;-)
  Ha en riktigt god jul. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. O snön den bara faller o faller.... o blöt är den idag......
  Hoppas din Jul är God o att du får ett Gott Nytt År med dina nära o kära
  Julekram/Nina

  SvaraRadera
 9. God fortsättning! Just det mailet jag letade efter häromdagen / gittan

  SvaraRadera
 10. Ha en riktigt God Jul!
  Visst är det en härlig historia :-)
  Christer.

  SvaraRadera
 11. En God jul och god fortsättning till dig också!

  SvaraRadera
 12. En härlig rolig historia som jag fick när vi precis flyttat in i vårat hus en kall januari dag. Det ligger mycket i den historien, men än så länge klarar jag mig med snälla grannar med maskiner när armmusklerna tryter. M a o ännu inga piller...

  GOD JUL!

  SvaraRadera
 13. Tack det samma! Och tusen tack för julhälsningen från Cleo och Snöret!Tänk att de är så duktiga och skickar iväg julhälsningar...;))!
  Julpussa dem från mig på alla tassar, svanstippen, magen, och mellan öronen ;))! Hälsningar med trevligt fortsatt julfirande från kattlösa kattomanen Anja!

  SvaraRadera
 14. HAHAHHAHAHHH......vad kul det var att läsa11 Tur att det är min man som sköter snön, vore det jag är jag rädd att jag skulle reagera som den stackars mannen....
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 15. Ååååh, jag skrattar fortfarande så tårarna sprutar!!! Vad bra den är!!! Hoppas att din jul har varit underbar.
  /Cyrene

  SvaraRadera
 16. God fortsättning till dej och de 4-benta
  Ha det så gått..Maria

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.