fredag 3 december 2010

Ett kort inlägg

Har idag träffat på tre vildsvin när jag skulle lägga ut åtel. Åteln finns på mitten av en stor äng ca 500 meter in i skogen. Dom var framme i fullt dagsljus och letade vid åtelplatsen. Mitt hjärta stannade nog för en kort stund. Jag hade min lilla hund med mig lös. Men för en gångs skull lydde han och stannade kvar hos mig. Jag tror att vildsvinen fick höra oss och började att springa men inte hade dom så där jättebråttom. Tills jag började skrika då blev det fart. Kan inte säga om det var galtar eller suggor. Men dom var nog i storleken omkring 100 kilo styck. Stannade en stund där vi var innan jag gick fram till åtelplatsen och la ut brödet som jag hade med mig. Men jag gick inte till den andra åtelplatsen somfinns på samma äng men ligger alldeles intill skogen. Det finns bra granar där som vildsvinen kan gömma sig under. Funderar på att såga av de understa grenerna på granarna så att det inte kan bli några bra gömställen. Benen kändes lite konstiga när jag gick därifrån med hunden i släptåg. Det viktigaste var att lilla Pelle inte började jaga dessa stora grisar.
Se upp när ni går i skogen.
Det enda som var synd var att jag inte hade en kamera med mig.

Trevlig helg!!!!!!!

5 kommentarer:

 1. PHU!!! Pust !! OJ!!! FYYYYYY!!!!

  SvaraRadera
 2. Hujedamej.........vilken tur att de inte sprang åt ert håll! Jag blev också rädd i skogen igår för jösses vad det ylades. Hade precis sett i morgontidningen att det fanns en varg några mil härifrån......Men som tur var så var det bara ett gäng hundar som ylade!
  ha en fin dag! Förresten så har jag hört att det blir fina julskinkor av vildsvin ;-)
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Fy så otrevligt att stöta på såna djur, förstår om du blev rädd speciellt när du hade hunden med dig! Skönt att det avlöpte väl:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. ...att det jäkliga är att även här på ön så finns det numera vilda vildsvin.
  Det kryllar alltså av rabbisar (små kaniner) och rådjur som togs hit av jägare för dom ville ha nått att jaga.
  Eftersom folk inte verkar lärt sig av dom här tabbarna, så var det nån "idiot" som började föda upp vildsvin. Det är klart att dom grävde sig ur hägnet och nu sprider dom sig över ön. Har även skådats här i Eksta-skogen vilket gör mig som hundägare lite orolig.

  SvaraRadera
 5. Hej vännen. fy så rädd jag skulle blivit. Tack för din värmande kommentar. Jag försöker sträva framåt mot en ny framtid. Efter regn kommer solsken sägs det ju. Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.