onsdag 29 februari 2012

Kan någon hjälpa mig?


När jag berättade för sambo och son om att jag tyckte att löjtnanshjärtat var på krigstigen blev det många skratt. Visst kan man ibland få känslan att man är iaktagen. Det var så det kändes med löjtnanshjärtat. En liten lätt rysning efter ryggraden. För att senare övergå till att man känner att någon hånskrattar bakom ens rygg. I fortsättningen kommer jag att vara mer uppmärksam på växterna. Jag tror att hjärtat har klarat vintern, i alla fall så här långt.

Nu till bilderna. Jag köpte den här växten i en liten blomsteraffär i Haga i Göteborg. På en skylt stod det att det var en näva. Jag hade tänkt att fråga efter det latinska namnet när jag skulle betala för växten. Men min mobil ringde när jag var på till kassan, det var min mamma som talade om att en släkting hade dött. När jag kom till kassan betalade jag bara och gick. Alla frågor om växten bara försvann. Det blev alldeles tomt i huvudet. Nu undrar jag om någon kan säga vad det här är.

Jag tyckte att blommorna var söta. 
Så här ser den ut. En liten tuva.


Är jättetacksam om någon vet. För jag har ingen aning om hur den ska skötas. Jag vågade inte låta den vara kvar ute under vintern så den har övervintrat frostfritt.

Den här gången är inlägget lite kortare. I veckan blev sonen anklagad av grannkommunen för att ha klottrat och krossat fönster. Den dagen det skulle skett var sonen hemma, det var den dagen då vintern kom och det snöade rejält. Någon har angett honom fast han var hemma. Vi var liksom lite mer insnöade än vanligt. Eftersom vi bor som vi gör går det inga bussar härifrån och till samhället utan vi får köra och det gjorde vi inte den kvällen för inga vägar var plogade.
Ska försöka förklara det hela lite bättre när mina tankar har klarnat.


Trevlig kväll!!!!!
Tack för titten och välkommen åter.

4 kommentarer:

 1. Fy vad ledsen man blir när man blir oskyldigt anklagad för något, är det dessutom barnen blir man ju helt förstörd:( Hoppas att allt löser sig till det bästa och att sonen får upprättelse:) Vad gäller den lilla nävan så undrar jag om inte det är Geranium dalmaticum (dvärgnäva) den är i så fall härdig men jag är som sagt inte hundra:) Du kan ju dela den och förvara en bit frostfritt och den andra i rabatten så ser du nästa år;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ang din Geranium så känner jag inte till den. Kan du inte ringa till den affären du köpte den hos?
  Så jobbigt det måste vara att någon anklagar ens barnsom är oskyldig.
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Jag har en bok om nävor så jag ska genast gå in och titta om jag kan hitta den. OM jag gör det så återkommer jag med namnet!
  Hu så hemskt att bli falskt anklagad! Dessutom extra jobbigt att man ska behöva försvara sig eftersom det här med klotter förmodligen kan bli väldigt dyrbart annars!!

  SvaraRadera
 4. Det kan förutom en G. dalmaticum också vara "liten flocknäva". Alltså G. x cantabrigiense som är en korsning mellan G. macrorrhizum och G. dalmaticum eftesom bladen ser ut som dom gör, men det är nästan omöjligt utan att se dom "live"!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.