onsdag 15 april 2009

Sjölejon i hagen?

Eller det blir inte alltid som man har planerat. På annandagen var det tänkt att vi skulle åka till Botaniska i Göteborg. Men förmiddagen inleddes av ett ljud som lät som det kom från ett sjölejon. Ljudet kom från hagen. Vi har inga sjölejon bara ponnyer. Den som lät som ett sjölejon var Skipper. Hon var arg, skrek (sjölejon) och slog bakut mot vår Kokospingla. Men Kokos var inte sämre än att hon kunde ge igen. Alltså blev det ett ganska bra hästslagsmål. Båda hästarna skrek, men Kokos lät mer som en normal ponny. Jag rusade till stallet för att hämta pisken ifall vi måste sära på dom. Sambon sprang till hagen och viftade med jackan så de båda flickorna fick något annat att titta på. Visst blev det lugnt men det kändes att dom inte var så där bra vänner. Alltså blev det till att stanna hemma. Vi var ute och städade i trädgården hela dagen med ett vakande öga på flickorna, med longerpisken inom räckhåll.


Jag plockade bort döda växter och torra löv från rabatterna, det var en hel del. Så nu har katterna många toaletter, suck.
Började också gödsla i rabatterna. Kanske håller det katterna borta ett tag.


Plockade också runt i växthuset. En del av årets sådd har jag inte burit ut för dagen. Den står inne på natten fortfarande.

Annars har påskhelgen varit lugn. Hästarna har varit lugna. Jag trodde nog att slagsmålet skulle komma tidigare.

Istället för påskliljor fick jag gula påskrosor.


Våra gamla påskliljor blommade lagom till påsk.
Påskgubbe med sina påskkärringar.På långfredagen planterade vi påskliljor på Stinas grav. Hade tyvärr inte med kameran.Trevlig kväll!

En liten rad gör mig glad!
Tack för besöket och välkommen åter.

6 kommentarer:

 1. Oj då det låter som om det gått vilt till med hästarna. Hoppas de nu snart lugnar ner sig och vänjer sig vid varandra! Påskrosor - det var nytt för mej!

  SvaraRadera
 2. Men jisses.. ja så det kan gå.. så det var en påskkärring och inte en gubbe.. får lära mig att läsa bättre. *sorry*.. Synd ni inte kom iväg till botaniska, men det får bli en annan gång o angående katternas nya toaletter får du se det som extra gödsel.. *ler*.. ha en bra onsdag.. Monica

  SvaraRadera
 3. Hästslagsmål är ju till och med värre än kattslagsmål! "fördelen" är väl att de slåss på dagen då kanske.
  Vi har täppt för alla hål så ska katterna slåss nu så får de i alla fall slåss i "markplan". /Anette

  SvaraRadera
 4. Ja nog har man varit inne i hagar och jagat med långpisken-men man får passa sej för blir dom riktigt sura så...........Ha det..Maria..

  SvaraRadera
 5. Tips och Trix

  Nu behöver jag hjälp från er allihop-Jag har öppnat upp min blogg
  Maria i Sennan
  Min tanke är att samla upp Fix och Trix-Länkar till bra information om hur man kan förändra sin mall-förstora-förminska-Bildhanteringsprogram som finns tillgängliga på nätet och är gratis-Roliga länkar till animationer-giffar-clipart mm.
  Ja allt vad ni kan ha och vill dela med er av..............
  Gör ett inlägg på din blogg med länk till sidan du vill dela med dig-skriv en kommentar hos mig så hämtar jag hem länken och lägger in den på Maria i Sennan
  Det är lika roligt att ge som att få............
  ...Maria...

  SvaraRadera
 6. Oj, hästslasgmål det låter rätt vilt! Hur uppstår det egentligen?
  Härliga vår och förenat med mycket plock och röj :)men så roligt!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.