fredag 10 juli 2009

Vad gör man när det regnar?

Jo, jag tittar på bilder. Tänker på hur länge jag väntade på att pionerna skulle blomma. Tidigare år har det alltid kommit regn i dom men i år var ett toppen år. Inget regn varken i pioner eller hökörning.
Hökörningen gick överförväntan. Inget regn. Skörden blev den bästa på många år.
Vändning av det slagna gräset så att det skall torka. Det gjordes minst två gånger om dagen.
Vi har inga "snigelkonserver", utan löspressar när det går. Förra året var stråna för korta för att balas så det blev till att köra in löshö. 2007 blev det till att stacka allt gräset då det regnade lite mycket och torken var dålig.

Ni som såg veckans avsnitt av Midsomer kanske kommer ihåg att det fanns en röd traktor med, vår traktor är likadan som den fast vår har hytt.

Här är en lånetraktor, en grålle, som drar lasset med balar.

Sommarens väldoft. Jag älskar luktärtor och har hittills haft tur med dom.
Cupani började blomma på midsommarafton. Doften är otrolig. Madame Butterfly doftar nästan lika mycket.Mrs Collier är inte riktigt vit men passar bra tillsammans med de andra. Doftar kanske inte lika mycket.

Windsor har mycket större blommor än de övriga tre men doftar inte alls lika mycket. Den har också längre stjälkar så den passar bra att plocka. Läste någonstans att den ska vara vädertålig, så det återstår att se nu efter allt regnande.

När det inte regnade kunde en dagsskör se ut så här.


Visst har det blivit en hel del luktärtor att avnjuta inne.

Precis lagom till regnet började Blush Hipp blomma. Det här regnet klarar den inte av utan blir mycket ful. Det var samma sak förra året. Så den är täckt av en pressening.


Återstår att se hur den ser ut under presseningen.

I veckan var det meningen att alla katterna skulle avmaskas. Men allt går inte alltid som man har tänkt sig. Hur det gick berättar jag mer utförligt om senare på "Djuren i mitt liv". Men så mycket kan jag berätta att det slutade med plåster och en lapp på kylskåpet med en påminnelse om att köpa en ingivare. Även små katter kan protestera och då är inte Fred , väger mellan tio och elva kilo, nämnd,
Minus, inte samarbetsvillig.

Ingen sol lyser i dag så det får bli den här lilla solen.

Trevlig helg!6 kommentarer:

 1. I år missade jag att så luktärter! Helt ohyggligt trist! Så fina dina är - kan riktigt känna doften.
  Tur för er som han skörda höet innan detta erbarmligt trista regn och kyla! Tänk att det aldrig kan vara någon måtta med väderleken numera!/Anja

  SvaraRadera
 2. Så fina luktärter du har. I år blev det inga luktärter sådda här hos mig..kankse nästa år.
  Här har det också regnat och varit mulet men det går ju att pyssla i växthuset som tur.
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Tänkte på det en dag, att det har varit kanonväder för de som har jordbruk med höbärgning, vad vädret beträffar. Skönt att något löper på i alla fall.
  Underbara bilder på Pionerna och inte minst Luktärtorna! Mina är långtifrån blomningsstadiet ännu.
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Så vackert med all väldoften! Mina pioner har snart blommat över, luktärter blev aldrig sådda i år! Sån tur att ni hann o få in första höskörden innan regnet, får hoppas på en ny torkperiod lagom till andra ;-)
  Ha´t lite torrare
  Nina

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Det där med höet förstår jag mej inte på, men fina bilder bjuder du på.

  Fast luktärtor och rosor känner jag till, underbara dofter brukar dom ha.

  I dag skiner solen även om ett och annat moln seglar förbi, det regnar i alla fall inte, så vi har skördat vår första potatis från vår odlingslott.

  Må gott, önskar Irene

  SvaraRadera
 6. Har du redan så mycket fina Luktärtor. Hur bär du dig åt? Vi hade en så kall period här samtidigt som jag satte ut dem (förgrodda) så de riktigt fick kämpa för sin överlevnad. Sedan kom rådjuren .... /Ruben

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.