torsdag 6 augusti 2009

Inga droppar idag!

Idag ser det ut att bli en vacker dag. De enda droppar som finns här är daggdroppar. Jag hoppas att det kommer att blåsa lite så att det torkar upp, allt är mycket fuktigt.
I dagarna var det arton år sedan min första ponny dog på Skara djursjukhus. Operationen lyckades men patienten repade sig inte. Några veckor efter det slaget träffade jag Pepsi som nu också är borta. Alla minnena ramlade på mig en dag när jag tittade i ett gammalt fotoalbum med foton på min första ponny. Jag vet att när man skaffar djur så får man förbereda sig på att man kan förlora dem, men jag saknar dem ändå. Kanske har en del gamla minnen väckts till liv eftersom Riverdance påminner om min första ponny. De är inte av samma ras då han var ett gotlandsruss och Riverdance är en welsh mountain. Men färgen på ponnyerna är den samma.

Det är alltid svårt att fotografera Riverdance när hon ser glad ut. Skipper däremot är mer av linslustypen. Men man får se upp så att hon inte kommer fram och naffsar på kameran. Allt är tillföra att upptäcka. Hon hann tugga på hörlurarna till min bärbara cd innan jag upptäckte vad hon höll på med.
Visst ser hon oskyldig ut. Fast bakom masken finns det bus.
Vår balkong har varit invaderad av flygmyror ett par kvällar i rad. Jag hoppas att de har svärmat färdigt nu.
När jag tog in ljuset som står på bordet fanns det mängder av flygmyror i "barken" på det. Är det någon som vet vad man kan göra mot dessa flygfän?

Den här julrosen med fuktfläckar hittade jag i rabatten idag.
Ibland är det bra att städa, när vi städade i gamla huset hittade min pappa den är gamla silverkulan. Satte den i rabatten som lite dekoration. Vet inte om den har använts på det här sättet förut.

Sådde en astersort som jag inte har sått förut. Den var bättre än jag trodde så det blir nog fler nästa år. Det finns fler som gillar den.

Idag fick jag se den här vallmon. Vet inte vilken sort det är. Det finns säkert en liten skylt i rabatten bland alla bladen. Ska försöka hitta den när det har torkat upp en del, så att jag kan så fler nästa sommar.
Trevlig torsdag!
Tack för att du tittade in och välkommen åter!


8 kommentarer:

 1. Åhh, vad goa hästarna ser ut att vara.

  Jag hade det bra bland bären, men blev lite sur när jag skulle betala... du kan läsa om det i min blogg.

  Ha en härlig regnfri eftermiddag i solen!

  SvaraRadera
 2. Hästar är mysiga djur och visst blir dom också som en familje medlem. Det värsta jag vet är när nåt djur bli sjuk och man måste avliva det men det är ju så när man har djur, allt har sin tid. Fin julros mina vill inte alls växa här hos mig. Ger upp med dom nu för jag har provat så många gånger men dom vill inte.
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Vilken vallmo!! För att inte tala om hästarna, vet precis vad du menar med att man får förbereda sig på att mista de djur man skaffar. Har misst både katt, hund och häst.. Värst var nog hunden som vi haft i 12 år när han gick bort. En schäfer som fick höftledsinflammation.. Kunde fortfarande höra honom tassa bakom mig när man gick till stallet morgon och kväll... Nu är det katterna jag oroar mig för.. Men man kan ju inte låta bli att ha djur av rädsla att missta dem, eller hur?
  /Cyrene
  P.s jag har änvänt myrr mot flygmyrorna och det har funkat..

  SvaraRadera
 4. Härliga blomster. Och en Julros.. nu! Den trodde kanske det fortfarande var jul(i) =) Mot myrorna har jag inget råd. Har själv stora problem med dem i växthuset vilket de fullkomligt invaderar varje sommar / gittan

  SvaraRadera
 5. det är så himla härligt med vallmo och vilka busiga hästar, hörlurar med god smak?
  Kram MB

  SvaraRadera
 6. Hejsan. Vad roligt att du tittade in. Vilken fin blogg du har. Så mycket vackra bilder. Här kommer jag att titta in fler gånger. Ha en underbar dag.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hihi, kan hästar se glada ut........jag trodde alltid att de var sura (åtminstone känns det som det när man är hästrädd!!)
  Nejdå, hon är jättesöt! Fast jag håller mig nog en bit ifrån för säkerhets skull!
  Flygmyrorna såg ju inte så mysiga ut. Hoppas du slipper dom nu då.
  Ha det så bra! Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Jag hittade också en blommande julros i mn rabatt igår - vädret är ur led...
  Katarina

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.