tisdag 11 augusti 2009

Tre solar och ett kramdjur!

Tänk vilka förväntningar man har på sommaren. En stor del av vintern tittas det i frökataloger, man planerar och drömmer. När våren kommer tas alla sålådor och krukor fram. Alla frön ska sås. Förväntningar på växter som ska växa, när de första små gröna bladen sticker upp kan det nästan jämföras med glädjen hos ett barn på julafton, inte att förglömma vilken besvikelse det blir när något inte gror som det var tänkt. Sedan vården av de små plantorna, hur mycket tid tar inte den. Då äntligen kommer sommaren och alla plantor ska ut, allt jobbet med att gräva och plantera för att göra omgivningen vacker. Sommaren som man har väntat på så länge. Sommaren som ska ge lycka och glädje. Glädje som ska bestå under den mörka delen av året. Minnen som kan värma när det är som kallast. Men som vanligt går tiden fort. Sommaren bara försvinner, springer iväg. Varför kan man inte bara stanna upp i allt flängande och bara finnas till innan sommaren är slut? Bara njuta av det vackra som finns i omgivningen. Det är vardagens alla måsten som man tycker sätter stopp för allt. Istället för att lägga tid på onödiga småsaker som skapar irritation, så njut av tillvaron. Vi behöver lära oss att koppla av ordentligt. Det finns så mycket som är onödigt som vi ändå gör bara för att alla andra gör det. Vi kan inte heller vara sämre än grannen. Men glöm allt sånt och koppla av och njut av det som är kvar av sommaren. Glöm inte att det är vackert även om det regnar.

Skickar tre solar till er alla!

Till sist en stor kram med ett litet kramdjur!
Trevlig kväll!

15 kommentarer:

 1. Nu just känns det som om jag skulle ha tid att njuta som mest av trädgården men då börjar det bli gula blad och torra blad i blombänkarna, mycket har blommat ut redan här hos mig. Vi har haft så varmt också.
  Drömmer redan om nästa vårs frö sådder....
  Mina dagliljor har inte alls blommat ännu vet inte riktigt om dom står för skuggigt eller vad..
  Söt vove!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag har lärt mej att ta vara på sommaren och njuter i fulla drag. Det mår man så mycket bättre av. Ha n härlig kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tänkvärda ord! Jag tränar på att leva i nuet och njuta av det som är just nu. Vilken söt hund du har. Tack för titt hos mig och välkommen åter!

  SvaraRadera
 4. Så sant så... jag måste erkänna att det är skönt att ha sista semesterveckan här hemma och pysslar runt med lite olika ting. Plockade plommon på grannens överfulla träd, lite rens därute (kastat misslyckad sådd på komposten ;) och donat runt lite. Känns som om sommaren går mot sitt slut, nu när Björken börjat släppa sina blad (eller torkan?) men det är som det är, gilla läget :) Fina blommor du visar :) Jag har inte så mycket sensommarblommor, får väl justera det till nästa år :) MÅ så gott, kramen :)

  SvaraRadera
 5. Jo du, tiden rinner iväg o jag har knappt fått gjort nå´t av allt det jag tänkt hinna på semestern.... Men det är ingen som tar jobbet ifrån mig, får fixa det när jag har tid över....
  Sista semesterveckan, gräver som en vansinnig för o kunna starta en omflyttningskarusell av mina perenner när de blommat över ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 6. Instämmer helt och hållet med allt du säger, vi flänger och far alldeles för mycket istället för att bara stanna upp och ta vara på nuet. Har ständigt dåligt samvete för att jag inte har hunnit med lika mycket som jag brukar...
  Men nu njuter vi bara resten av sommaren. Som maken sa häromdagen: det är sååå många fina sommarkvällar kvar som vi kan njuta av!

  SvaraRadera
 7. Precis så är det, man har sina förväntningar och kanske tar ut trädgårdssvängarna för mycket när våren kommer och man är full av iver.
  Men...den senaste veckan med den ständiga passningen med krukor som torkade blev lite väl utdraget för min del, men nu kommer det ovanifrån :) äntligen!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 8. Jag blir så vansinnigt ledsen och arg när jag hör sånt. Det händer ju nu och då. Släpp aldrig ut dem igen säger jag. Visst fasen kan man bli arg på barnen . Har ju 5 stycken här. Men att göra dem illa , nej fy så hemskt. Det känns lite bättre nu. Solen lyser och jag har just vart hos min gamla mormor. Vilka vackra bilder . Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jodå syrenhortensian blommar den här tiden.Syrénhortensian trivs bra på en solig eller halvskuggig plats, växtunderlaget skall vara färskt, näringsrikt och ganska surt.

  Syrénhortensian bör beskäras varje vår. Den blommar på årsskotten. För att blomningen ska bli så riklig som möjligt bör skotten beskäras varje vår. Den bästa tiden är i maj när bladen håller på att slå ut. Från förra årets beskärningsställe har tre skott vuxit ut. Ta bort den ena helt. Välj i första hand att gallra bort klena skott och sådana som växer inåt i busken. De andra två skotten klipper du två ögon över förra årets beskärningsställe.
  och med många blom. Bara att köpa en!
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga bilder och ord. Det är precis som du beskriver, allt det här när man på försommaren ser de små gröna komma men som lika väl inte kommer alls. Varje dag när jag kommer från jobbet går jag min runda på tomten och bara tittar mig omkring. Underbar och avkopplande känsla.
  /BM

  SvaraRadera
 11. Jag försöker njuta så mycket det bara går. Har t.o.m svårt att resa bort under sommarmånaderna för då missar jag kanske några godbitar =) Samtidigt behöver jag ladda batterierna för att klara av de "hemska" månaderna nov-mars. Frösådderna ska jag dra ner på rejält och bara så sådant som jag absolut inte kan vara utan (försöka åtminstone) För mig är trädgården avkoppling och livskvalitet, det som ger mig kraft / gittan

  SvaraRadera
 12. Hejsan,
  Visst är mössen söta! Perfekt att göra slut på alla restgarner :)
  Beskrivning på hel mus finns här:
  http://ulligagulligasaker.blogspot.com/

  och tips om bokmärke hittade jag här:
  http://elsasdesign.blogspot.com/

  Så nu får du damma av virknålen....

  Lycka till,
  Kram

  SvaraRadera
 13. Gomorron i stugan. Ja i Amerika är det nog bäst att hålla sej till kramar. Ha en toppendag.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Har inga måsten längre, livet blir så mycket behagligare då :-)
  Härliga solar!
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 15. Det måste vara något "patologiskt fel" i mig, men gu' vad jag njuuuter när kroppen jobbar i trädgården! Dessutom får jag alltid tid att gå och "beundra" mitt verk på kvällar och morgnar!
  Njutning betyder säkert så olika för oss!
  Jag skulle definitivt må dåligt av att se att det jag har skapat förfaller...
  Det viktiga är att känna att det man gör - gör man med välbehag! Dina ord är tänkvärda för oss alla/Anja

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.