tisdag 27 oktober 2009

Drabbad av spöken

I går var det en grå dag. Det kändes konstigt, liksom overkligt. Luften var fuktig, det droppade från grenar och från de höstlöv som fortfarande finns kvar på träden. Endast en svag vind fick löven att rassla. Stämningen blev ganska spökaktig under dagen.Ännu mer overkligt blev det när en vit dimma steg upp ur sjön, som om spöken steg upp ur underjorden. Säkert är jag påverkad av den stundande helgen.

Sjön finns under den vita dimman.

Nu när vi är tillbaka i normaltid blir det mörkt tidigare, men det har jag liksom inte fattat ännu. Men det blev mycket tydligt när jag skulle gå och fylla på åteln till vildsvinen. Jösses vad mörkt det var. Det blev till att ta med ficklampa och sällskap bestående av son och hund. För att komma till åtelplatsen måste vi gå på en körväg som går genom skogen. Det är ca 500 meter till den stora ängen där vi lägger ut åtel. Efter allt regnandet är väg slipprig och hal. Lite sank och på sina ställen.

Så med den tidigare sinnestämningen blev det inte bättre att gå genom den mörka skogen. Körvägen går inte rakt utan lite slingrande. Vi tittade mest ned eftersom risken för att halka var stor. Kanske det var tur för vem vet vad man kunde få se bland träd och buskar. Har man fantasi så har man. Hunden tog det också ovanligt lugnt och höll sig i närheten av oss.

Det var inte riktigt mörkt men tillräckligt för att använda ficklampan. Vi traskade på i ganska rask takt för att snabbt komma fram till ängen.

Över ängen svävade en lätt dimma, som ett lock. Overkligt. Det var alldeles tyst i skogen förutom droppandet från träden, vårt prat, våra steg på den blöta vägen och ängen och hundens steg när han sprang omkring och nosade. När vi var tysta kunde man liksom höra tystnaden och droppandet i mörkret. Det var som om skogen väntade på något.

Stämningen hade passat på ett halloween-party, det var bara spindelväven som saknades.

Vi hade iallafall tur som inte såg några grisar.

Idag tittar solen fram och det skrämmande är bort suddat. Nu ska jag gå ut och njuta.


Här är dagens medförfattare, Snöret.Vi önskar er alla en trevlig dag!
Tack för titten och välkommen åter!

10 kommentarer:

 1. Ja, kontrasten i väderleken igår och idag är slående! Igår var jag trött och lite nere. Idag har jag nästan vårkänslor och skall precis samla ihop hundarna för en härlig skogspromenad.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ser ut som om hattifnattar kunde dyka upp ur sjön när som helst. Verkar ändå ha varit en fin promenad med starka känslor i omlopp!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Det låter riktigt magiskt där i skogen. Tur att du hade hunden med dig. Men du fick ju en fin bildupplevelse. Synd att inte solen lyste på dimman.

  SvaraRadera
 4. Usch ja, det såg spökligt ut. Visst blir det mörkt tidigt nu. Tar alltid ett tag innan man vänjer sig vid det. Trevlig helg! Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som och låter en underbar skogstur, om man inte tänker på grisfaran, jag hade inte gillat att möta ett vildsvin...Visst blir man gald av solen, men sådant 'oväder' har också sin charm. Det var ju säkert mysigt att gå där.. Snöret ser ut att må prima :)

  SvaraRadera
 6. Huu!!! Tur att jag inte var med, jag med min inbillningsförmåga. Jag vill ge Snöret extra goa´ kramar för hennes fina sätt att skriva!

  SvaraRadera
 7. Spoky spoky.. ja en riktig spännande berättelse i Hallowen tiderna som är just nu.. men visst kan man tro och tycka att det blir lite spöklikt då o då.. speciellt denna tiden på året när mörkret faller mer o mer.. Bilderna på dimman över sjön var häftig.. ha en bra dag.. hoooohaaaaaa... MOa

  SvaraRadera
 8. Skönt du fick med dig sonen.... det är gôtt med sällskap när man ska ut i `vildmarken´.....
  Hoppas Allhelgonahelgen blir mindre spooky
  Ha´t himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera
 9. Hu' så spöklikt det var på dina bilder, som gjort för Halloween... Tur att du fick med dig sällskap ut i skogen!
  Vackra bilder är det, trots spökkänslan!
  /Cyrene

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.