måndag 9 november 2009

En "kortis"

Tiden har gått så otroligt fort den senaste tiden så jag har inte orkat med att skriva. Har knappast var ute på nätet överhuvudtaget. Har nog drabbats av skrivtorka igen. Lite sol kanske skulle kunna pigga upp den biten. Men solen lyser med sin frånvaro.
Lilla Snöret är mycket piggare än förut. Man kan inte känna hennes ryggrad längre. Hon äter som en liten häst.
Det tog nästa tre veckor innan hon lekte som kattungar ska göra, eller i alla fall som våra tidigare kattungar har gjort. Men nu är det full fart. Förra veckan började hon även gå på upptäcktsfärd på ställen hon inte skulle vara på. Jag hoppas att hon ska lära sig vad nej betyder.
Någonting som Snöret är rädd för så är det handdukar. Sonen tog upp diskhandduken som hamnat på golvet i köket och då blev hon jätterädd och sprang och gömde sig. Undrar om någon har slagit till henne med en handduk. Vi får försöka att lära henne att handdukar inte är farliga.
Sonen avmaskade Snöret förra veckan och det gick jättebra. Ingen uppblött tablett på golvet. Ni kan läsa på min andra blogg "Djuren i mitt liv", http://ponnier.blogspot.com, hur det gick till när vi avmaskade katterna förra gången. Den ende som inte blev avmaskad var Fred. Måste köpa fler tabletter, han väger bara 12 kilo. Sonen skötte avmaskningen den här gången kanske var det därför det gick bättre.
Snöret har börjat hoppa efter dörrhandtagen så numera är ytterdörrarna alltid låsta. Hon ser att de andra katterna får gå ut så det är klart att hon är nyfiken. De flesta av våra dörrhandtag inne är ganska tröga så hon orkar inte öppna dom, än. Det enda dörrhandtaget som gav med sig var det på ytterdörren, som turligt nog var låst. Hoppas att de andra inte lär sig att hoppa efter dörrhandtagen, vilket handtag skulle stå emot Freds vikt.
Återkommer med bilder på Snöret. Nu är det dags att släppa ut hästarna.
Ha en bra dag!
Tack för att du tittade in och välkommen åter.

5 kommentarer:

 1. Jag drabbas också av skrivtorka ibland, så jag förstår dig.Trevligt att Snöret börjar bli modigare. Nu får du bara lära henne att stänga dörren också,vår gamla katt Billy hann aldrig lära sig att stänga innan han blev sjuk och gick bort. Piller och katter är nog det värsta jag vet, en viljornas kamp utan dess like, hu...
  Välkommen till min nya blogg!!

  SvaraRadera
 2. Vad bra att Snöret är pigg. Du har väl fullt upp med alla djur kan jag tänka mig. Jag har ju bara ett, men det är pyssel med henne också. Hon har varit dålig i magen och spytt i natt.....men det var nog bara något tillfälligt för idag är hon pigg igen.
  Ha det så bra. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Vi har haft katter för längesen. Numera ägnar jag mig bara åt dotterns katt. En katt vi hade hoppade också upp på dörrhandtaget när hon ville in. Katter är kloka. Anita

  SvaraRadera
 4. Vad roligt det var att få en "rapport" om Snörets vardag;-) Det här med skrivtorka är ett dilemma, men det brukar ge sig så småningom. Ha det så gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det är en strid att försöka få katterna äta nåt de inte vill ha ;-) Men det brukar funka o blanda det med räkor....
  Stackars lilla Snöret verkar ha haft ett tufft liv innan han flyttade in hos er. Skönt att han hittade ett hem.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.