måndag 12 april 2010

Vår

Idag har vädret varit underbart. Solsken hela dagen.

Första vitsippan blommar här nu. Jag kan bara titta på den och njuta. Ska jag plocka vitsippor får det bli med vantarna på. Jag är allergisk mot dessa underbara vårblommor. Har varit det hela livet. Jag tyckte att det var orättvis när jag var liten och inte kunde ta i vitsipporna utan vantar. Alla andra kunde plocka.

Härliga små "solar".

Kattflickorna är ute flera timmar varje dag. Dom tycker att det är roligast då dörren är öppen så de kan springa ut och in.

Här sitter Snöret och funderar.

Visst är det lugnt och härligt att bo på landet. Fast ibland är det inte lugnt, som idag. I det härliga vädret pillade jag i rabatterna för att "städa" bort "skräp" och njöt av lugnet och fågelsången. Det var också ovanligt många humlor som surrade runt krokusarna. Då kom en grå blixt från ingenstans och med en högerkrok fälldes den stora humlan, som nyss trippat runt i en krokusblomma, till marken. Humlan var alldeles vimmelkantig och kunde knappt inte gå än mindre flyga. Jag gjorde ett snabbt utfall och fångade den gråa blixten som skulle smakat på humlan. Men någon smakbit blev det inte. Med en vilt sprattlande Cleo under armen petade jag på humlan så att den flög iväg. Resten av tiden ute fick jag ha ett öga på vad Cleo höll på med. Hon har blivit en humlejägare precis som sin storebror som bor hos mina föräldrar. Där brukar det inte finnas några humlor för han äter upp dom utan att bli stucken. Humlor måste nog smaka gott. Där rök den ostörda tillvaron, ska vi ha några humlor kvar får vi passa på Cleo.

Här sitter lilla humlejägaren och spanar.Trevlig kväll!

Tack för titten och välkommen åter!

9 kommentarer:

 1. Hej vännen. Så fina bilder. Här har vi jättemycket snö kvar även om solen lyst ett par dar. Hoppas allt är bra med dej. ha det gott.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Så vårigt det är hos dig här håller snön som bästa på att smälta bort. Inga crocusar har ännu börjat kika upp men dom kommer väl som alla andra år. Blött är det i blombänkarna så få se.

  Det är härligt att bo på landet det håller jag med om.
  Ha det bra
  LOtta

  SvaraRadera
 3. Haha, ja det är inte lite beundransvärt egentligen att de är så enormt snabba. Fast det är ju lite synd om humlorna förstås:) Satt vid datorn en eftermiddag med Bobo placerad bredvid så klart, när han plötsligt gör ett utfall och jag hör hur hans mun slår ihop vid mitt öra- Ja det var inte mig han ville smaka på utan en mygga som han visserligen missade just då men tog sekunden senare. Bra med levande myggfångare;) Så synd att u inte kan ta i vitsippor.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Super gulliga katter, dom är sköna djur.

  SvaraRadera
 5. Vår lilla australian sheepdog kan inte heller låta humlorna vara. Är de små flygande godisbitar? Rätt vad det är står hon mitt uppe i lavendeln och tuggar på en liten stackare. Härligt att du har lite vår också!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Humlejägarn är jättelik vår Maija! Dock lämnar Maija humlorna ifred, men mössen lever farligt istället vilket jag inte har så jättemycke' emot, bara hon inte tar in levande som kvider av dödsångest...typ...de hon vill att jag skall tillreda till midda'n har varit döingar...typ...
  Vilken mysko allergi du har? Det brukar väl vara så att om man är allergisk mot nogon växt så brukar det finnas även mat som motsvarar samma allergener. Har du märkt något sådant?
  Även jag har vitsippor som har slagit ut vid husgrunden - underbart! Din bild på sippan är så lyckad!/Anja

  SvaraRadera
 7. Hon ar lik sina systrar, de jagar humlor dem med! Det maste vara nagot speciellt med just humlor...
  Hoppas ni far mycket varsol sa fler vaxter vaga titta fram :)

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Du får något av mig som du får hämta på min blogg :)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 9. Härligt med solgula krokusar! Nu kommer vårens blommor hos mig också :)
  Gulliga katter!
  ha det gott! /Bea

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.