tisdag 4 maj 2010

Det var ett tag sedan och en award

Tiden går fort. Känns som jag inte hinner med ibland.

Sedan sist har min bil åkt bärningsbil till verkstaden. Kopplingsvajern hade gått av. Det hände på hemväg bara ett par kilometer hemifrån. Jag blev nog lite chockad när kopplingspedalen bara sjönk ned mot golvet alldeles lös. Fick ställa bilen vid vägkanten, nästan i en trädgård så jag kände att jag måste tala om för husägaren varför min bil stod där. Då erbjöd han att skjutsa mig hem. Det var faktiskt skönt att slippa gå hem. Ringde bärgaren hemifrån. Min pappa skjutsade mig till bilen när bägaren kom så jag kunde lämna bilnycklarna. Det kändes lite konstigt att se Kastro köras iväg av bärgaren. Jag kallar min bil för Kastro, den är röd och lite "speciell". Jo Castro ska stavas med C men om man "tyder" registreringsnumrets bokstäver så står det Fidel Kastro El commendante.

Felet åtgärdades snabbt på verkstaden och när Kastor var hemma igen putasade min pappa av bilen. Fast han är lite till åldern kommen, 88 år, så är han den bäste på att putsa bilar.


I år har påskliljorna inte blommat lika mycket som de brukar. Den här påskliljan har funnits här i flera hundra år. När jag lämnade in en blomma för bestämning på Botaniska i Göteborg blev jag uppringd av dom. Den här sortens påskliljor hade dom inte och kunde inte bestämma vad det var. Jag fick gräva upp ett stycken och lämna in. Så nu finns dom i alla fall på två ställen. Påskliljan liknar de vilda påskliljorna i England. Min släkt flyttade hit till gården på 1830-talet och redan då fanns den här. Så det finns ingen som kan berätta hur den kom hit. Kanske var det när det fanns ett hospitalshemman här på 1700-talet. Det innehades av gråmunkarna som hade ett kloster i Lödöse. Det kanske har funnits ett hus där påskliljorna växer, dom växer inte i vår trädgård. Tänk om dom kunde tala.


Dagen började med vackert väder men nu haglar det så att det ser ut som om det snöar. Lite trist när man så gärna vill ha vackert väder. Man vill vara ute och plocka med lite av varje ute. Jag vet att borde ägna mig åt sådden i växthuset. Malvorna behöver planteras om liksom den första tomatsådden. Sedan finns det också lite perenner att så. Fast det får nog vänta, lusten försvann med vädret.


Jag tackar Caramel, http://caramelspralinask.blogspot.com/, för awarden.

Ska försöka skriva sju sanningar om mig.

1. Jag är disträ. Kan noga kallas vimsig. Minnet är bra men kort.
2. Bor där jag drömde om att bo när jag var liten.
3. Tycker inte om orättvisor.
4. Är ponnytokig trots att jag är "vuxen".
5. Tycker om att gå på skogspromenader.
6. Tycker inte om att det finns vildsvin i skogen.
7. Gillar serien "Skenet bedrar".

Nu är jag så där tråkig, jag kan inte välja ut sju bloggar av alla de som jag läser för jag är nyfiken på alla som skriver. Likaså vill jag ge en award till alla bloggare på min lista. Alla är ni toppen. Så alla ni som läser får en award av mig.

Avslutar med min lilla sommarälva.


Önskar er alla en trevlig dag!


8 kommentarer:

 1. Kul med namn på bilen:) Vad underbart roligt att ha en sådan raritet hemma och att Botan ville ha en bit:) Här är också ett dassigt väder och svinkallt man har ingen större lust att vara ute. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Futten gick nog ur flera än dig när det blev så här kallt, att man aldrig lär sig, men värmen och sommaren kommer tillbaka. Vildsvin i skogen, jammen är jag glad för att jag inte har dom, tycker det låter lite äckligt efter att ha sett och läst flugornas herre som liten..
  Grattis till dig, välförtjänad uppmärksamhet :)

  SvaraRadera
 3. Kanske man borde döpa sin bil det lät trevligt :)
  Kram lotta

  SvaraRadera
 4. Hej vännen. Så tur att du har din pappa. tänk att få vara så pigg vid den åldern. Gamla bilder är verkligen roliga att se. Hoppas du får veta vad det är för sorts blomma du har där. Ha en undrbar dag.
  Kramen

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dej om att tiden bara rusar iväg..var inne och titta på dina djur..ser ut att må så gått..katterna här hemma börjar vara ute längre och längre på kvällarna..
  Må så gått..Maria

  SvaraRadera
 6. Glömde ju säga grattis till awarden. Jättegrattis.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Trist när inte bilar rullar på som de skal och förstår att du blev snopen när det blev stopp.
  Sen blir det dyrt att fixa det oxå
  Vildsvin i skogen !! Nää, hujedamej, om man mötte dom på en kvällsprommis!
  Ha det gott! /bea

  SvaraRadera
 8. Grattis till fin o välförtjänt award! Vildsvin är nog värre än hjortarna som härjar bland mina tulpaner..... Så roligt med påskliljor som du är ensam om.... Skulle de göra en DNA-test på Botaniska? Vore ju kul o få veta ursprunget....
  Klappa Kastro o hästarna
  o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.