måndag 7 juni 2010

Vildsvinskultingar...

Så här ser kultingarna ut. Jag vet inte om man kan kalla dom söta.
Här är dom på åtelplatsen.
Här med mamma, tror jag. Vet inte riktigt säkert för det är alltid två stora suggor med kultingarna.
Suggorna är mycket vaksamma.
Det höll på att gå illa i tordags kväll. Lilla hunden Pelle satt intill mig och tittade på hela familjen gris när de kom ut ur skogen. När sugga nummer två kom tyckte lilla Pelle tydligen att nu fick det vara nog. Han sprang mot grisarna för att jaga dom. Som tur var hann han inte fram innan jag började att skrika. Grisarna försvann med svansarna rakt upp i väldans fart in i skogen. Pelle skäller aldrig när han jagar något djur. Hade jag inte skrikit så hade nog Pelle inte mått så bra idag. Han följde inte efter dom in i skogen.

Ha en bra dag!
Tack för titten och välkommen åter.

14 kommentarer:

 1. Vilken story med Vildsvin inpå knutarna!!!
  Hoppas verkligen hunden klarar sig från att bli stångad av vildsvinen. Fyyy...de måtte hålla sig i skogen!! Hur är de ti bärplockningstider, vågar ni er till skogen?
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Vildsvinen är ca 200 meter från huset. Jag hoppas att dom inte ska komma närmare. Häststängslet är dom troligen rädda för eftersom det är ström i trådarna. Deras trynen är tydligen känsliga.
  Galtarna använder betarna när de går till anfall, suggorna bits. Pelle hade aldrig klarat sig i fall suggorna hade anfallit.
  Vet inte hur det blir när det är dags att plocka blåbär. Kanske får jag ha en jägare med mig.
  Några trevliga djur att ha i närheten är dom inte.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Goda bloggvänner får man inte tappa bort..tur att jag hittade dej igen..Maria

  SvaraRadera
 4. Fy för den lede!! Håll hårt i lilla Pelle. Hoppas innerligt att vi slipper dessa djur hos oss. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det är lite läbbigt med vildsvin i våra skogar. Här uppe i vår skog så har de gjort någon typ av lerhål för dem... massa tjära på stolpen och gegga och vatten under. Alla träd i närheten är upp till knähöjd är gråa av avgniden geggamojja.

  Kissarna gillar inte längre att promenera i skogen.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig om att det är otäckt med grisarna i skogen.
  Tjära är grisparfym. Lerhålen är säkert till för att grisarna gillar att rulla sig där. Här grävde dom egna hål i höstas. Just nu har vi inte tjärat så många träd.
  Det gäller att ha koll på var grisarna kan vara. Det finns ställen här i skogen dit jag inte går utan att ha sällskap med en jägare.Inte ser det ut som om grisstammen minskar heller snarare tvärtom. Trist.
  Inte alls konstigt att katterna inte vill gå till skogen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Vi har vildsvin här på Gotland också, men än så länge inte i något område nära oss - som tur är!
  Däremot har vi varit och tittat på dom i deras jättehägn med 5 eltrådar runt. Tråden längst ner nästan nergrävd - ändå tar dom sig ut. Ungarna var jättesöta med galtarna var verkligen imponerande, skulle inte vilja möta en sån best under en hundprommis.
  Du skriver att ni har det blött, här har jag bett och bönat om regn nu i veckor och idag, äntligen, så har det regnat.

  SvaraRadera
 8. Så söta dom är men inte skulle man ju vilja ha dom bökande i trädgården...
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Ve och fasa! Hoppas att du lyckas hålla dem på avstånd!
  Våra marker är förhoppningsvis för kärriga för att de jäklarna skall ta sig hit!/Anja

  SvaraRadera
 10. Måste erkänna, att jag är rätt svag för griskultingar!! Visst är de söta, men kom de in på mina "marker" skulle jag bli vansinnig. Hu så mycket skade de kan orsaka! Tur att du har Pelle - och framför allt, att han lystrar till kommando! Annars har väl en hund små chanser mot ett vildsvin?
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 11. Tur att pelle löd order. Vilda skogen får gärna hållas lite längre bort. Fast de små var ju på sitt sätt söta, men fy de växer ju.... Hälsn mimi

  SvaraRadera
 12. Jag bodde tidigare i en mycket vildsvinsrik trakt och jag är så glad att slippa dem nu.Jag drömde mardrömmar på nätterna om att de var inne och bökade upp hela trädgården. Det hände hos en del grannar.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 13. Hej, tur att det gick bra med hunden och vildsvinen. Har aldrig sett några på riktigt själv. Hoppas du får en riktigt fin helg/Gela

  SvaraRadera
 14. Men visst är kultingarna gulliga! Vi har ju vildsvin här också, men de håller sig långt borta på dagarna och mat ger vi dem inte heller :-) Tur att Pelleinte fortsatte efter dem, vildsvin skulle utan tvekan dödat honom.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.