måndag 31 maj 2010

I går såg jag dom...

Det blir ett kort inlägg idag. Jag har inte bloggat på länge, trodde att värken skulle bli bättre om jag lät bli datorn. Men det hjälpte inte.

Tyvärr har jag inga bilder på de "små" djur jag såg igår kväll. För första gången såg jag vildsvin. Tidigare har har jag bara sett dom på bild och skjutna. Stod ca 100 meter från åteln och tittade. Först såg jag bara ett rådjur men sedan kom det två stora mörka "saker" från skogen. I från skogen hördes det konstiga skrik, det var antagligen kultingarna som inte fick följa med ut på ängen. Det kändes otäckt även om jag var en bit bort. Det var två stora grisar, antagligen suggor. Tur var att hunden hade stannat på gårdsplanen, han är nyfiken så han hade nog sprungit för att titta närmare på grisarna. När dom hörde en rörelse hördes ett högt grymtande och så stack dom i väg in i skogen.
Fast det var lite spännande ändå, ska nog gå dit i kväll och titta igen.Planterade ut dom första luktärtorna igår, tre krukor. Nu återstår det 21 att hitta plats till.Ha en bra dag!

8 kommentarer:

 1. Lite respekt har man för de djuren. Har ej sett några i verkligheten. Kul att du skrev ett inlägg, så hade jag nåt att surfa runt och läsa. Skall så ut mina luktärtor också. Hoppas på fin blomning. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Usch tänkte jag direkt......vildsvinen! Nej, det grymtandet vill jag slippa höra i skogen. De är nog till och med värre än hästar ;-)
  Har hört att det börjar finnas vildsvin häruppe också, men ännu har jag aldrig sett några eller sett spåren av några. /Anette

  SvaraRadera
 3. Ja, jag skulle inte vilja möta vildsvin:) Jag har direktsått luktärter som inte har kommit upp än. Ångrar nästan att jag inte försådde . Kram

  SvaraRadera
 4. Det måste ha varit en upplevelse. Jag hoppas dock att jag slipper se dem här runt omkring mina trakter;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Säkert spännande, jag har aldrig sett ens ett sådant i bur eller skjutet. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 6. Oj, oj,...livslevande vildsvin in på knutarna, det är inte riktigt skojigt och därtill med kultingar! Passa dig får du allt göra, för att komma dom allt för nära.
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 7. Har aldrig sett ett vildsvin i naturen men dock på djurpark :) inte kul att möta på dom och inte kul att få dom in på knutarna.
  Fast kultingarna är kanske söta eller?
  Kram LOtta

  SvaraRadera
 8. Ojoj vildsvin skulle jag inte vilja möta!! Hoppas din värk snart blir bättre!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.