tisdag 1 mars 2011

Frö, katter m.m och en liten tävling!

Då var jag tillbaka igen. Här är det skrivtorka.
Vädret är grått och trist. Snön verkar inte försvinna. Det känns som om den är gjord av cement. Vägarna är isiga, särkskilt vår infartsväg. Det har blivit en del "dansturer" med bilen. Inte med min egna bil utan med min pappas bil som jag har lånat. Min älskade gamla bil har gjort sitt och är på väg till skroten. Måste köpa en ny. Men jag vet inte vad jag vill ha. En sak vet jag iallafall och att när man bor här så köper man ingen ny bil. De flesta bilister som kör på genomfartsvägen som går till Bergum och Nödinge tror att dom är ensamma på vägen, med andra ord så är det en rallyväg. Hur många gånger jag har varit nära att krocka med en "rallybil" kommer jag inte ens ihåg längre. Senast det begav sig var det ca två centimeter från backspegeln.
Någon som har ett bra förslag på bilmärke? Funderade över en smartbil ett tag men kom fram till att den nog inte är så bra på snöiga och isiga vägar.
En stor tröst i det tråkiga vädret är vår "lille" katt Fred. Han sover i min säng varje natt. Det kan bli lite trångt ibland.
Det här är vår minsta missa, Cleo. Hon sover också i min säng men som tur är inte varje natt. Hon ligger nämligen på min kudde.
Jag börjar att komma igång med årets frösådder. Ska luktärtorna blomma till midsommar är det dags att så nu.

Är det någon som vet vad det här är för fröer?


Dom har grott i en burk med vatten och ska när stjälken har blivit lite längre planteras.
Till den som vet skickar jag frön.
Trevlig kväll!!!!!
Tack för titten och välkommen åter!


9 kommentarer:

 1. Eftersom jag egentligen inte gillar det här med frösådd (fast jag har sått 8 sorter i år - varav fyra har grott) så har jag inte en aning!

  SvaraRadera
 2. Ingen aning om vilka fröer du har, de är platta? Stora? Kanske någon böna om de är stora?
  Du får så och vänta :)
  Så du har också en katt som sover på kudden..... suck..... gosigt men trångt, så nu får vår Freja inte dela kudde med mig längre. Har fått ont i nacken för jag vaknar ofta med huvudet på sängbordet; Freja vill ligga nära mig, jag flyttar mig, Freja kommer efter.... fniss....

  På tal om bil: varför inte köpa en rejäl jeep? Finns nog rätt ok priser och de tål ju era vägar och får du möte - då är det de andra som flyttar sig, inte du ;)

  Ha det så gott på fjället, kram :)

  SvaraRadera
 3. Ja dom där katterna..tar verkligen för sej..men dom ger ju så mycket tillbaka..värme glädje sin speciella kärlek..ha det..Maria

  SvaraRadera
 4. Är det dags nu alltså, tack för tipset. Mina luktärtor blommar ju alltid i augusti.. vad det är för frö? Anar inte men formen minner lite på äpple..

  SvaraRadera
 5. Hejsan Vittran!
  Det låter av ditt inläggs början som om du skulle beskriva vår infart! Och det där med cementerade "snön" - ja, snö och snö! Något stenhårt vitt i varje fall!
  Men mitt i bedrövelsen sjunger fåglarna sin vårlängtan och solen går upp rätt tidigt och idag strålar den från en alldeles klarblå himmel!Da det gott i solen! Och hälsa missarna!/Anja

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det var verkligen ett tag sedan jag var in här hos dig! Tyvärr hade jag lite krångel med min blogglista och förlorade flera adresser bl a din och nu får jag lägga in den på nytt.

  "Dansat" med bil.... hujedamig! Nu väntar vi på våren och isfria vägar och vinterns vedermödor blir glömda.

  Söta kissemissar.

  Ha en fin dag!/ Bea

  SvaraRadera
 7. Hej.Jag tror mig känna igen amaryllisfrön. Gjorde likadant förra året. Har nu ett 50-tal små lökar som övervintrat inne.Ska ut i sommar igen för att växa till sig.Skulle blomma efter 3 år.Vi får väl se.Men spännande är det.Finns en beskrivning i Natur och Kultur hur man gör. MVH Inger

  SvaraRadera
 8. Förlåt . Natur och trädgård skulle det vara.Intressant tidskrift. Det står lite om det här på deras hemsida. Mer utförligt i tidningen.DS.

  SvaraRadera
 9. Det blev fel. Natur och trädgård ska det vara. Finns en beskrivning på deras hemsida hur man gör.DS.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.