onsdag 15 februari 2012

Det var ett tag sedan...

Nu börjar vårkänslorna komma fram. Det känns som om våren ligger på lur runt knuten. Även om snön ligger kvar och det blir mer snö så tycker jag att det är lite vår i luften. Kanske beror det på allt fågelkvitter och att luften på något sätt är annorlunda.

På den här ängen kan man ofta "känna" om det blir en förändring i vädret. Det är liksom olika stämningar på den här platsen.
 
Längst bort vid skogskanten finns vildsvinsåteln. Dit går jag varje dag. Inte för att lägga ut åtel till vildsvinen för nu finns det en spridare där, den sprider majs och foderärtor. Rådjuren äter inte det. Men dom äter havre. Jag hade lagt ut havre under en del granar för att kunna se varifrån vildsvinen kom. Det började jag med innan snön kom. Havren har varit uppäten varje dag även när vildsvinen inte varit framme. När det blev snö så såg jag vilka som åt, rådjuren. Nu kan jag inte bara sluta att mata dom.

Visst är granarna vackra med snö och frost, fast det kan finnas sovande vildsvin under dom så det är bara att hoppas på det bästa att dom inte kommer fram.

I kanten på ängen står den här gamla höräffsan. Skulle väldigt gärna vilja ha hjulen. Men den går inte att dra längre för hjulen rullar inte. Vi kunde dra loss den från den myrstack som den stod i, därav att en bit av hjulen är borta. Den har säkert stått här i 50 år.

 På väg tillbaka från Mossängen. Pelle är långt före mig som vanligt.

Snöret tycker inte att det är roligt att vara ute så en stor del av dagen ligger hon i fönstret i grovköket, det enda fönster som inte är upptaget av krukor.

Idag var det dagsmeja, det lät härligt när det droppade från ladugårdstaket. 
Visst har vi nu fått användning för den stora traktorn med snöskopa. Sonen "lekte" med den i snön igår så vägen är ordentligt plogad nu.

 I morgon ska jag så frö från spikklubba som jag har blötlagt. Skalen är mycket hårda så jag hoppas att vattnet har mjukat upp dom lite.


Trevlig kväll!!!!!!!!!!!!
Tack för titten och välkommen åter.
 

6 kommentarer:

 1. Visst vaknar livsandarna till liv nu när det börjar bli ljust och man hör fågelkvitter!

  SvaraRadera
 2. Var ute i stallet och kollade perennerna som står där i backar och många växter t.ex. dagliljor börjar att spira, det kallar jag vårtecken:)) växterna känner på sig själva när det börjar att våras:) Underbart foto på lilla Snöret:) Ha det gott o akta dig för ilskna vildsvin/Monne

  SvaraRadera
 3. Här har det inte börjat töa ännu. Minus 9 grader ida och lite påfyllning av snö som vi redan har riktigt mycket av.

  Men jag ger inte upp hoppet när det väl börjar bli lite varmare så går det fort.

  Det har börjat spira lite i frösådderna av perenner . Jag skall så 1-årsväxterna i slutet av febr.början av mars. För de gror ju ganska snabbt.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Fin beskrivning av din vandring i snön och utfodringen till rådjuren. Snöret verkar må gott i fönstret. Vill klart inte gå ut i snön.
  Nu kommer det mer i helgen. Här blir det mest som regn. Ett vårregn kanske.Ha de gott i helgen. Anita

  SvaraRadera
 5. Ja nu känner man föraningen om vår.. takdropp har jag haft några dagar och solen har lyst, helt ljuvligt skönt. Så sött med rådjuren som äter av havren såklart du inte kan sluta lägga ut till dem.. Kram o ha en fin helg..Moa

  SvaraRadera
 6. Dagen i dag har gett mig hopp om vår! Underbart väder och kajorna har börjat att sitta två och två på ledningarna!

  Vad fint du gjort här på bloggen förresten :)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.