onsdag 16 januari 2013

ÅTER VINTER

Åter snö.
Igår snöade det hela dagen.
Idag var det lätt snöfall hela dagen.
När kommer våren?

Längtar till  våren då eken blir grön.
För ett par hundra år sedan låg det en stuga framför  den lilla kullen vid eken.
Men vem som bodde där vet jag inte.


Skipper gör som  vildhästarna, gräver i snön efter något ätbart.
Smulan letar efter kvistar på träden.

 I februari är det dags att så luktärtorna så att dom kan börja blomma till midsommar. Har inte beställt frö än men det börjar bli dags.

Pulsar och Mrs Collier
Royal Scarlett, America och Mrs Collier

Till vänster F Cupani
Jag välkomnar två nya följare till bloggen Törnrosa och Bettina Bäck.


Trevlig kväll!!!!
Tack för titten och välkommen åter!!8 kommentarer:

 1. Tänk vad spännande om du fick veta vem som bott i det gamla torpet;) Luktärtor ska jag också så, de är så underbara när de blommar och man kan plocka in stora härligt doftande buketter som dina:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar nästan alltid plocka alla utslagna blommor varje dag. Vill ju ha så mycket att njuta av som möjligt. Dom är helt underbara.
   Det har funnits ett torp till här, där växer påskliljor som är ett par hundra år gamla. Fick reda på av Botaniska i Göteborg att dom liknar de vilda påskliljorna i England. Blev också tvungen att gräva upp någar till Botaniska. Jag undrar vem som bodde i det torpet och som hade sådana påskliljor. Kanske var det där som ett hospitalhemman var, det har funnits ett sådant här på gården någonstans. Det skulle ha till hört gråmunkarna i Lödöse på 16- och 1700- talen. Fast ingen vet det säkert. Jag är nyiken men jag får väl låta fantasin flöda.

   Radera
 2. Tack! Vilka underbara hästar, snacka om trädgårdsprydnader. :-)
  Och i år ska jag verkligen så luktärter. Jag hann/struntade i det i fjol och ångrade mig. Har du tips om någon speciell sort som doftar extra gott?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag vill ha dom i trädgården dom äter en hel del precis som rådjuren. Jag bor på en liten gård med små ängar där dom kan vara. Dom är bra "gödselmaskiner".
   Francis Cupani doftar underbart, men blommorna är små. Äldre varianter doftar mer än de nya men å andra sidan så har nyare större blommor som Pulsar. Mrs Collier doftar gott men kan vara besvärlig att få att gro. Du får kika runt lite på vad du vill ha för det finns också blandningar som doftar mycket.

   Radera
 3. JAg sitter här och bläddrar i frökatalogen. Får inte köpa lika mycket som förra året. Inte lika lätt att få ner allt i jorden som att kryssa för i katalogen. Men basilika måste jag ha, och den nya nästan svarta salvian...och den...och den...ja, det blir väl som vanligt!Alldeles för mycket.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år lyckades jag att inte köpa mer än jag klara av, men svårt var det. Lycka till!

   Radera
 4. Som Bettina skrev; Vilka vackra levande trädgårdsprylar! Med sådana behöver man inte några trädgårdsdekorationer!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina flickor gör sig bäst i hagen så dom inte äter något som dom inte ska. Morotsland är mycket populärt på sommaren om dom är på rymmen.

   Radera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.