måndag 9 mars 2009

En liten olycka..

händer så lätt. Fast det här kanske man inte väntade sig. Glöm inte att kontrollera gångjärnen på de badrumsskåp som har spegelluckor. Hade vi gjort det hade det som hände sent på lördagskvällen inte hänt.


Så här var det. Sonen skulle gå och lägga sig så han gick till badrummet för att borsta tänderna. Jag satt kvar i köket och sambon var nog kvar vid TV:n. Plötsligt hör jag brak och skramlanden. Ljuden var inte så höga så jag antog att någon, de fem katterna är inräknade, rev ned något. Men så hojtar sonen "Den bara ramlade ned." Jag rusar till badrummet och möts av en son med en spegellucka i händerna, åter igen säger han att den bara ramlade ned. Sambon hade inte varit så snabb för han trodde att det var någon katt som var i farten. Men han blev tagen när han såg vad som hänt. Han tänkte på vad som kunde hänt.


Visst hade luckan ramlat ned, det nedre gångjärnet hade gått av, och på vägen ned hade den slagit sönder tvättstället. Sonen hade inte varit handlingsförlamad utan tagit luckan innan den brakade i golvet. Så det blev inget spegelsplitter, som tur var. Spegeln på baksidan av luckan var spräckt, den hade stött mot kranen men inga bitar hade ramlat av. Sonen var oskadd om än skakad, inte rörd, som tur var. Tvättstället var inte mycket att göra åt, det var bara att plocka upp bitarna från det hörn som gått sönder och stötta upp resten så att det inte skulle ramla ned under natten.Gårdagen ägnades åt inköp av tvättställ och nytt badrumsskåp, den här gången med samma gångjärn som köksluckorna. Sambon och sonen fick jobba ordentligt med att sätta upp det nya tvättstället och badrumsskåpet. Så kontrollera gångjärnen på badrumsskåpet ovanför tvättstället, du kan få dörrarna i huvudet om det vill sig illa.

Tyvärr har jag inga bilder på sonen där han står med luckan i händerna, skulle nog ha haft med kameran. Hans min hade varit något att bevara åt eftervärlden.

När allt var färdigt frågade sambon "Vad har du önskat dig den här gången?" Jo fick jag erkänna att ett nytt tvättställ kanske hade blinkat till i tankarna någon gång, det gamla kändes inte "roligt" längre. Akta dig för att önska för mycket. Önskningen kan slå in fortare än du anar.

Så till något roligare.
Den här lille godingen besökte fågelmaten i helgen.
Bilden är tagen genom det smutsiga köksfönstret.

Nu måste jag sluta, trodde det skulle bli en "värkfri" dag men nu börjar det igen.

Trevlig Måndag
och se
upp för
badrumskåpet!

6 kommentarer:

 1. Oj, vilken historia, tur att det slutade bra. Bäst jag kollar vårt gamla badrumskåp........
  Hoppas inte värken är för jobbig! Vet du, jag har solsken! /Anette

  SvaraRadera
 2. "Huvaliga" vilket elände, men tur att det inte slutade med en total katastrof och att sonen klarade sig oskadd.
  Fy, för värk! Men, alla verkar ha sin beskärda del av plågor, själv har jag lilla "pumpen" som bråkar och jag blir såååå trött!!
  Unna dig lite vila idag!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Det där låter inget vidare. Värst var det väl för tvättfatet. En alldeles onödig kostnad, kan man tycka! Det finns ju roligare saker att lägga pengarna på, blommor t ex. ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 4. Jag vill också ha en bild på en ekorre.
  Så söt.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Men oj så det kan bli.. men vilken tur att allt gick bra trots elände.. och så fick ni ju fint och nytt på köpet.. =). Ekorrebilden är jättesöt.. vilken tur att han satt kvar så det blev en fin idolbild.. kram och krya på dig.. Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att sonen inte blev skadad. Puh!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.