onsdag 25 mars 2009

Rörigt

Det var längesedan jag skrev. Lusten att skriva när jag har värk har inte varit så stor. Att min häst är sjuk, så dålig att han måste tas bort idag, har också påverkat.

För att inte tala om det extra arbetet som vi fick förra veckan med att stänga vid en del av våra ängar, vildsvinen närmare sig alltmer. Sådana här hålor finns det i skogen. Tala om att dom kan gräva.
Det finns ett par sommarstugor intill vår gård. Men det är mycket sällan någon är där, dom förfaller alltmer. Det som är kvar av det lilla som var trädgård en gång i tiden har till stor del blivit uppgrävt. Bilden visar bara på en del. Det har i helgen blivit än värre.
Det är också grävt bakom kanten av tegelpannor, där har det varit en rabatt. Konstigt nog finns påskliljorna kvar, fast hur länge?


Ska visa hur det såg ut i höstas i ett senare inlägg. Kommer också att visa hur mycket vi har stängt med elstängsel. Vildsvinen gillar inte elstängsel, deras tryne är tydligen mycket känsligt.

Tyvärr har jag inte lyckas med att få se någon av dom. Sonen såg en som smet iväg bland granarna där vi har bestämt att lägga ut åtel till dom. Det ska nämligen jagas vildsvin här så småningom. Man måste försöka att hålla nere antalet för annars blir det ingenting kvar av skog och äng. Fast det finns en person på Västkuststiftelsen, d0m som ska förvalta Vättlefjälls naturreservat, som tycker att det är bra när vildsvinen gräver upp för då slipper man gräva själv. Men sedan kommer dom tillbaka när man har anlagt sitt land och gräver igen. Det som då är planterat blir förstört. Fast det verkar inte som den här personen har förstått det. Gräver vildsvinen upp ängarna så går det inte att slå, maskinerna blir förstörda om det kommer in en massa jord i dom.

Nu är det dags att försöka att hitta det positiva i vardagslivet, fast lätt är det inte just nu. Tänk om våren kunde komma i gång på allvar. Nu på morgonen har det var -6, usch vad kallt. Det som jag har sått växer, åtminstone det mesta. Men lite värme nu, även på nätterna, hade inte varit dumt så att sådden kunde vara kvar i växthuset. Som det är nu måste jag ta in den på kvällen.
Nu önkskar vi alla att våren ska komma på allvar, så kanske vår önskan går i uppfyllelse.


Carpe diem!
Tack för att du tittade in och välkommen åter.


7 kommentarer:

 1. Oj så tråkigt det med hästen. Är själv djurmänniska, så jag vet hur jobbigt det är. Äsch så vildsvinen ställt till..
  Och sen värk ännu, hoppas nu det blir bättre snart. Håller tummarna upp.

  SvaraRadera
 2. Det var tråkigt att höra det där med hästen man blir så fäst vid dom.
  HÄr längtar jag också efter våren men när den kommer undrar jag för i morrn har vi - 19 grader, inte kul alls.
  Vill ju börja odla i växthuset.
  Hemskt med värk hoppas du blir bättre snart. Höres

  SvaraRadera
 3. Tänker på er! Läskigt med vildsvin så nära. Kan dom inte ge sig på hästarna? Eller har de "förstånd" att hålla sig undan. /Anette

  SvaraRadera
 4. Känner ledsamhet tillsammans med dig! Att förlora ett husdjur är inte lätt.
  Hoppas att du kan få lindring för din värk och må bättre.
  Usch, fy för vildsvin, gräver som sååå förfasligt :(( Det var det värsta, vad kan man göra att förhindra deras framfart då månne?
  Sänder många styrkekramar! /Bea

  SvaraRadera
 5. Hej, jag har tittat in på din fina sida. Tråkigt med hästen, skickar varma kramar.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin häst synd att den måste avlivas, Att ta bort sina husdjur är tungt.
  Vi är då förskonade från vildsvin än sålänge här hos oss men man vet ju inte hur länge det dröjer innan de kommer hit.

  Ha en fortsatt fin vecka

  Gunilla//Norrskenets trädgård

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vad trevligt att du finns här också... Tänk om man kunde ta det bästa från alla bloggplatser o göra en som funkar med allt.... vad bra det vore!
  Har det blivit nån liten kompis till shettisen?
  Ha dé himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.