måndag 24 augusti 2009

Många tankar under en vecka

Nu är det dags att ta sig i kragen igen. Har liksom haft skrivtorka under den gångna veckan. Kanske beror det på alla tankar som kom i och med att jag har haft häst i 32 år. 1977 köpte jag min första ponny. Alla minnen från alla hästår har snurrat i huvudet på mig. Minnen av både hästar och "stalltjejer" som har passerat genom åren. Stalltjejerna har varit många och det är bara några få som jag vet vad de gör idag. Två av dom har flyttat utomlands, en till Canada och en till England. Kommer att visa bilder på alla mina älskade hästar på "Djuren i mitt liv".


Nu till verkligheten. Har haft en skål stående ute hela sommaren med vatten. Har sett att katterna dricker där men de har alltid varit försvunna när jag har hämtat kameran. Den här bilden smög jag ut och tog. Fred gillar skålen för den är alldeles i "sitthöjd" när han ska dricka. Tycker det är bättre att de dricker här än i den lilla dammen. Vattnet där är inte så trevligt.

Måste få visa en bra bild på Nisse. Har inte så många bilder på honom. Han brukar för det mesta ligga på golvet någonstans, beror antagligen på att vi har golvvärme. Men på gamla dagar har han börjat att ligga i fåtöljerna. Nisse blir 11 år i höst. Tycker ni att hans ögon ser lite konstiga ut så är det för att han är skelögd.


Den här sommaren har varit en bra luktärtssommar. Har plockat blommor nästan varje dag. I snart två månader har det funnits minst en vas med luktärtor på köksbordet. Hur ska jag klara mig utan dom i vinter. Tänk om man kunde spara doften eller om man kunde odla luktärtor under vintern.


En vacker gladiolus i sommargästernas rabatt.
Det har varit en bra sommar även för humlen. Den växte ca 14 cm per dygn när den växte som mest. Så den klättarar på balkongen nu.Nästa år ska det bli mer vallmo än i år. Ska försöka att planera en bättre rabatt ha dom i, i år blev det inte så bra.Det här är en våra körvägar i skogen, den leder till en äng som ligger mitt ute i skogen. Till vänster finns det en stor mosse. Där brukar vildsvinen vara, de går dit och dricker och badar. Sedan i mitten av juli har det inte varit några vildsvin här men förra veckan hittade jag spår igen. Så det gäller att se upp när man går i skogen, särskilt om man har hund med sig och speciellt om den är lös. Eftersom det finns små klövspår också kan det vara en sugga med kultingar och dom är extra farliga.


Ha en bra dag!

Tack för titten och välkommen åter!
12 kommentarer:

 1. Hej vännen. Vilka härliga sommarbilder här oxå. Visst är det nåt speciellt med dessa sommarbilder. Jättefina katter oxå. Ha det bäst.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Av alla ting jag saknar i min lilla trädgård så är gladioler långt upp på listan, får bara inte plats med allt.. din vakra väcker mitt ha begär :)

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara luktärtor. Jag misslyckades med mina i år. Gladiolerna bröts ner av regnet.
  Goa katterna är. Vi är just nu katt och kanin vakt.Vilken fin utsikt du har från din balkong. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk om man kunde få ha luktärtor på bordet hela vintern, kanske det skulle inte skulle bli så skojigt i advent :))
  Men bara tanken på att sommaren håller på att ta slut är lite vemodigt.
  Jag har ett lite betongfat med vatten och ser att katten också dricker där alltemellanåt, men aldrig har jag hunnit med kameran :)
  Må gott och njuta av sommarens om är kvar! /Bea

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig luktärtsbukett! Gladiolusen hade en härlig färg. Vill du ha, så har jag vallmofrön - en mix från en massa sorter, för det är ju stört omöjligt att hålla isär alla frökapslar.......Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder du visar. Jag älskar också katter (men det har du väl sett på bloggen) och även hästar fast jag har tyvärr ingen kvar. Bor i närheten av en arabuppfödare och en islandshästuppfödare. Går dit när det blir för tråkigt och kikar på de ljuvliga djuren.
  Jag såg på din balkong att du har en ljuvlig utsikt över en sjö! Vad avundsjuk jag blir! Jag får cykla 4 km till sjön, skulle gärna se den från balkongen!!
  Kram
  /Cyrene

  SvaraRadera
 7. Oh jätte bra blogg kommentera min blogg förfullt =)

  SvaraRadera
 8. Vilka söta katter. Den gamle i soffan liknar vår tarzan som var vår första katt. Det var också den överlägset personligaste katten vi haft. Fina luktärter och gladiolus. humle är en baddare på att växa, men hos mej är det någon som äter på bladen,grrr! /Mimi

  SvaraRadera
 9. Pionfrön??! Vallmofrön hoppas jag du menar......för det är det jag har. Maila din adress till mig..../Anette

  SvaraRadera
 10. Det är så fruktansvärt när folk gör så mot dessa goa djur. De gör ju likadant med kaniner oxå. Man tycker att vuxna männskor ka mer förstånd än så. Ha en underbar fredag.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hej vännen. Det gick bra hos tandis igår. Det är bra med detta vaktande men som du säger . Det är hemskt att det ska behövas. Ha en toppendag.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Så otroligt fina bilder. Jag älsar trädgård och blommor men är så dålig på att ta kort.
  Tur att någon kan. Fint!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.