måndag 12 oktober 2009

Katter!

Det blir en kortis idag för det är älgjakt. Nej, jag är inte med på jakten. Skulle inte kunna skjuta en vacker älg. Den här kon stod i utkanten av vår tomt. Tyvärr kunde jag inte komma närmare eller få bättre sikt. Men visst är hon vacker.

Efter jakten ikväll är det tradition att servera jägarna ärtsoppa och äpplekaka. Den ende som har sett både älg och vildsvin idag är sonen som är med som drevkarl.

Kan inte låta bli att skriva lite om våra katter. Jag läste om Tyson som får "busfnatt", det kan även äldre katter få. Gandalf fick ett ordentligt i förmiddags. Det slutade med att hunden jagade honom, vilket han tyckte var jättekul. Men lilla Snöret gömde sig när det var som värst. Här är Gandalf Bus.


Innan Snöret kom hade vi bestämt att vi skulle få en ny liten kattunge, hur det blir nu vet jag inte. Men så här ser illa Cleo ut. Nu är det bestämt att det blir en Cleo. Alltså inget namn på S.
Cleo har börjat att springa runt och försöker sig på att leka. Kattungar är verkligen söta.
Så här ser lilla hittebarnet Snöret ut idag. Hon äter ordentligt. Dieten består av kokt ris, rå nötfärs och keso. Visst har hon blivit både piggare och självständigare. Nu räcker det inte med att ligga på soffan i köket utan nu gör hon som dom andra katterna sprider ut sig i hela huset.
Här i gungstolen.

Jag hoppas verkligen att hon inte har mått för illa de dagar hon har tillbringat ute. För sex år sedan tog jag en liten katt som också sprang runt här. Men tyvärr blev han aldrig bra i magen och det verkade även som det smittade till de andra kattungarna som vi hade då. Det fanns inget att välja på den gången utan vi fick ta bort lille vackre Findus. Även om jag bara hade honom några veckor glömmer jag aldrig den lille mjuke och kelige Findus.
Jag hoppas att fenoment sommarkatter ska upphöra för det är fruktansvärt.


Må gott!
Tack för att du tittade in och välkommen åter!

16 kommentarer:

 1. Det borde vara skottpengar på folk som skaffar sommarkatt! Förstår dom verkligen inte vad som händer när de lämnar katten vind för våg. Man blir så arg! Hoppas verkligen att er sommarkise inte tagit skada / gittan

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Anonym, det är för mig fullständigt obegripligt hur man kan göra så med ett djur. Det värsta är att det faktiskt finns de som verkligen tror att en katt som blir lämnad vind för våg klarar sig själv hur lätt som helst. Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur bra dina katter har det hos dig o din familj Vittran. Visst är älgkon vacker men inte går upp mot en liten katt inte;-))

  SvaraRadera
 3. Såna små gosingar.... o som ungar är de oemotståndiga..... men ingen förrän jag är pensionär.... Det får jag upprepa som ett mantra varje gång jag ser kattungebilder, annars åker jag dit ;-)
  Ha en himla skön vecka
  Nina

  SvaraRadera
 4. Jag fick ett tips av killen på Zooaffären vi köpt kattungemat på, gällande oroliga små kattmagar. Deras magar är ju känsliga som tusan och får lätt obalans i bakteriefloran.

  Det ska finnas ett "pulver" att köpa receptfritt på apoteket med goda magbakterier, som man strö typ på maten, som även kan användas till katter.

  Ett annat lite tips från coachen ;) är att kanske inte ge katten keso, då katter blir laktosintoleranta när de är gamla nog att vänjas av med diandet sägs det.

  SvaraRadera
 5. Fenomenet sommarkatter är hemskt. Hur kan människor ge sina kattunger til dom, men det är klart, det vet man ju inte i förväg kanske.. God det finns såna som dig också .

  SvaraRadera
 6. Så söta! Både älg och katter. Nu kan man ju hyra sommarkaniner, så då får vi hoppas att sommarkatterna försvinner eller blir "riktiga" katter med en gång istället! /Anette

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt med katterna men det är ju tur att ni har möjlighet att ta hand om dem. Hoppas ni inte bor nära en väg får då försvinner de fort som min dotters katter hade fyra ett tag men har nu bara en. Fin bild på älgen den visste nog att du inte sköt.Anita

  SvaraRadera
 8. Jag drunknar i dina kattinlägg....ba' så du vet.../Anja

  SvaraRadera
 9. Det var en ståtlig älgko. Hoppas jaktlyckan blir god och att ett par vildsving också får stryka på foten för de kan verkligen göra skada.
  Hälsa Snöret!! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Skriv mycket om dina katter! Älskar dessa varelser. Min varelse, Scilla, är inne i en social period nu för hon kommer upp i sängen och ska ligga på mitt bröst. Sen kommer hon in i en annan period och sover lite varstans. Undrar vad hon tänker när hon bestämmer sig var hon ska sova??? Läckert foto på älgen, stolt och vacker står den vid skogsbrynet....

  SvaraRadera
 11. Mitt första besök här. Härligt att hitta andra djurvänner och samtidigt trädgårdstokiga här på bloggen.

  SvaraRadera
 12. hejsan första gången jag gör ett besök på din blogg, jag fastnade en bra stund för du skriver bra och din blogg är mycket fräsch och fin, hoppas du får en mycket fin dag och behöver du ett gapskratt är det bara att besöka min otroligt galna blogg haha ha det bäst mvh den galna mamman

  SvaraRadera
 13. Hej vittran har för första gången sett din blogg och jag fastnade direkt. en tjej som värnar om de försvarslösa små djuren och särskilt katter. jag har också tagit hand om en övergiven utsvulten katt en kall vinter, men min egen katt ville inte veta av någon ny inneboende, så det blev ett katthem istället, men där har hon det bra.

  SvaraRadera
 14. Keso är nog inget bra att ge, de flesta katter blir dåliga i magen av mjölkprodukter. Kan ju i och för sig köpa laktosfri mjölk att ge om du vill.

  Men det är gott att höra att hon blivit modogare :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 15. Hallå, vi fick en fantastiskt fin grå katt som aldrig gav sig utan jamade utanför huset varje dag på landet. Vi kallade honom Viking och det var så uppenbart att han var en hemmakatt som inte var van att hänga utomhus dygnet runt.

  Men med allergiker i hemmet så kan man inte ta en katt. Nu slutade denna historia bra ändå, vi gav honom mat varje dag, letade ägare och kontaktade till sist Hitta Katten som sedan hittade ett hem till honom.

  Sedan levererade vi honom till Sala, där vi hoppas att kvinnan som tog hand om Viking kelar med honom hur mycket som helst.

  Men man blir ju fundersam över hur han hamnade hos oss och varför ingen verkade sakna honom. Vi annonserade och allt.

  Marit

  SvaraRadera
 16. Åh, jag älskar katter och kan inte förstå hur man kan skaffa en katt över sommaren och sedan bara överge den med tron om att den ska klara sig!!! Mina små raringar är ju som mina bebisar och inte lämnar man sina bebisar kvar på landet när man åker hem???
  Kram
  /Cyrene

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.