onsdag 7 oktober 2009

Sommarkatt?!

I kväll runt halvsjutiden gick jag från ladugården, fodrat hästarna, till huset för att gå in. På gången ligger det en liten katt och jamar. Ligger är kanske fel ord trycker är nog en bättre beskrivning. Vår lilla pudel var med ute så jag fick snabbt kallat in honom innan han såg katten. När jag bar in lilla Pelle så gick jag förbi den lilla katten och då såg jag hur mager den var. In med hunden och ta med skål med kattmat ut. Katten låg kvar och jamade när jag gick tillbaka. Den var hungrig, den åt som om den inte sett mat. Jag backade bort så den fick äta ifred och gick in och hämtade sonen. När vi kom ut åt den lilla katten fortfarande men inte lika hetsigt längre. Den jamade när den åt så jag pratade med den och då lämnar den maten och kommer fram till mig. Den är hur kelig som helst. Sedan tillbaka till matskålen igen. Sonen kommer fram till mig och sätter sig på huk, då kommer den lilla katten fram till honom och är kelig igen. Sedan åter till maten. När den lilla katten än en gång kommer och är kelig så lyfter sonen upp den och går in.

Det var en liten misse som kände sig som hemma direkt. Misse intog sonens knä när han skulle göra sina läxor.
Missen är bara en kattunge. Har någon slängt ut den? Ja man undrar för dom som bor här i närheten sköter sina katter mycket väl.
Det var meningen att vi skulle ha en liten grå ulltuss men vi får se hur det blir med det. Lille misse är förresten döpt till Snöret. Vet inte om det är en hon- eller hankatt än. Vad gör man? Snöret får vara kvar, hoppas bara att det går bra med de andra katterna.
Just nu ligger Snöret på kökssoffan och sover.
Trevlig kväll!
Tack för att du tittade in och välkommen åter!


11 kommentarer:

 1. Men så söt!! Tänk om det är en sommarkatt - usch och fy! Skönt att han fått ett nytt, varmhjärtat hem :)
  Våra katter är också hittekatter, en hittades i ett soprum i grannskapet och en är en vildkatt vi tagit hand om. Nä - en del skall inte ha djur! Må så gott, kram =)

  SvaraRadera
 2. Lille Snöret, knappt mer än en tråd....Hur kan man lämna en katt sådär. Det fattar jag inte! Tur att han kom till ett djurvänligt hem.
  Jo, det är klart att man ska sköta sin skog! Det har jag full förståelse för, men det blir allt en himla kontrast när det kalhyggs sådär. Nu går vi ju där rätt ofta så man vänjer sig snart. Idag blev det dock lite av en chock. Plötsligt när man kom upp på berget så var det bara tomt!
  Ha det så gott. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att den kom förbi ert där det fanns både mat och husrum. Förstår mig inte på människor som slänger ut katter efter sommaren, hur kan nån göra så? Har inte folk lärt sig att inte ta sommarkatter?! Hoppas den trivs hos dig och kommer överrens med era andra katter.
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Nämen oj,vilken sötnos du hittat. Hans beteendet likande Tysons när jag fann honom. Hungrig som om man aldrig sett mat tidigare och sen bara lägga sig och trycka i ett tryggt knä och bara vara kelen som tusan.

  Jag fattar inte hur man kan vara så grym mot ett litet liv.

  SvaraRadera
 5. Åh, så fin den är. Vad jag beundrar sådana som du som tar hand om stackars hemlösa, utstötta och övergivna små liv. Hur kan man bara överge sin katt? Jag har själv tre st innekatter (Birmor) och de betyder allt för mig. Kram från mig.

  SvaraRadera
 6. Tur för katten att den fann din familj! Det är nog väldigt svårt att förstå hur folk kan lämna katter, men det kan ju förstås också ha skett i misstag, katt som rymt och inte hittat hem eller så, fast man undrar ju??

  SvaraRadera
 7. Hej vännen. Stackars lille Snöret. Sån tur att ni fann honom/henne. Tandis överlevde jag. Har höststädat här i dagarna tre. Det finns fördelar med att nätet är borta*fniss* Ha en skön fredag.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken solskens historia, trots allt! Hoppas den får stanna hos er, den verkar trivas på direkten i alla fall, lilla Snöret :)
  Ha ett skönt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 9. Sommarkatter är det synd om så om den nu inte är bortsprungen så är det ju fint att den får bo hos dig, snöret alltså.

  SvaraRadera
 10. Du skulle bara veta vad folk gör för att bli av med sina sommarkatter. Jag känner en som håller på i Djurens vänner och har fått höra rena skräckhistorier om deras uppfinningsrikedom på det området. Troligen har någon kört ut på landet och bara slängt ut Snöret. Den kommer att bli en toppenkatt :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 11. Vilken story! Suck.../Anja

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.