tisdag 19 april 2011

Surr!..var?..I HÅRET?...surr!

Igår var det både vår och sommar. Värmen var underbar.


Kände mig nästan som en humlan som flyger från blomma till blomma där jag kraffsade lite här och lite där i rabatterna. Tog en paus och sådde några ettåringar och njöt av värmen. Som sagt var jag lite här och lite där. Det är som Ruben uttryckte det en skattjakt för att få se vad som har klarat vintern.


Under eftermiddagen kom jag på att jag borde ta bort en del torra löv från kärleksörten. Satt på huk framför rabatten med solen i ryggen och njöt av vädret. Med en stormskällande hund också bakom ryggen på som väntade på att få strimla alla gamla löv jag kraffasade bort från växterna. Jag försökte mellan skallen höra på fåglarna och humlorna som surrade runt mig. Helt plötsligt hör jag ett högt surrande alldeles intill mitt ena öra, en liten vårhälsning av en humla tänkte jag lite slött. Medans jag än en gång stängde öronen för hundens skall. Men så surrade det igen betydligt högre, kom det från nacken? Jag reste mig upp undrande var ljudet kom i från. Surr igen... men var... innanför tröjan??.. NÄ! Ett högt surr igen. NEJ den är i håret. Men var i håret? Paniken började lura passa på mig. Surr igen... I HÅRET! Skrik på sonen som var ute och grejade med moppen. Ett ointressant hm vad det enda jag hörde när jag störtade till honom.

HJÄLP JAG HAR EN HUMLA NÅGONSTANS I HÅRET ELLER INNANFÖR KRAGEN!!!

Då vaknade lille herrn med ett flin, som om morsan hade blivit galen.
-En humla är väl inget.

-Nä men jag har den i håret eller på kragen.

-Ja, ja lugna dig.

Jodå visst satt det en stor humla intrasslad i håret.

Sonen försökte ta bort humlan med var inte lätt. På något sätt hade den trasslat in benen i mitt hår. Där stod jag otåligt väntande på att sonen skulle ta bort humlan. Kanske hade jag lite svårt att stå still.

-Stå still! röt sonen.

Men humlan var kvar och ville inte loss. Tala om att det var svårt att stå stilla när det började pirra i hela kroppen. Jag ville inte bli stucken av humlan. Har blivit det en gång och det gjorde ont.

Till slut blir jag beordrad att stanna kvar på den plats jag stod och att stå stilla. Sonen hämtade en kniv och skar loss humlan. Den stackaren verkade helt slut när den kom loss.


Jag släppte den i krokusen och hoppas att den har klarat äventyret i håret utan skador.
Önskar er alla en trevlig dag!


Tack för att du tittade in och välkommen åter!

6 kommentarer:

 1. Det var väl för väl att sonen fick lös humlan, både för din skull och för humlans skulle. Hoppas allt är bra med dig.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att han fick loss den. Jag hade nog blivit stormtokig. Vi har haft em mysdag idag oxå. Ha det bäst.
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Jädrans humla - ödelägga din fina frisyr på det där sättet!! Men en fantastisk vårhälsning, så det kanske inte gjorde så mycket? ;-)

  De pratade om Sennan på TV nyligen. Där har alltså funnits en hälsobrunn - med radioaktivt vatten! (Som alla mineralrika källor innehåller de mikroskopiska mängder radioaktivitet).

  Glad Påsk!

  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Surr i håret...en liten rysare i påskhelgen :)
  En Glad Påsk till dig! /bea

  SvaraRadera
 5. Humlorna får man va rädd om. Har precis förpassat en humla som förirrat sig in i vårt uterum ut i den fria naturen. Ha en skön påskhelg. Anita

  SvaraRadera
 6. Humlorna verkar lite yra ännu även här hos oss tur att det gick bra tillslut :)
  Glad påsk!
  Lotta

  SvaraRadera

Lämna gärna ett litet ord efter din titt.
Tack för den här gången och välkommen åter.